gallery/smile_logo2

Healthy Gums

 HealthyGums.nl is een platform voor kennisdeling over de parodontale gezondheid en het herstellen hiervan.

gallery/02

Diensten

Adviezen

Mondzorg

Multidisciplinaire Samenwerking

Op onze website vindt u informatie over het gezond houden van het tandvlees, en het herstellen van de afwijkingen hiervan.

U kunt mij vinden voor consult en behandeling in de volgende praktijken:

Kwaliteit lever je samen met je collega's: het samenwerken met tandartsen, mondhygiënisten en gedifferentieerde tandartsen maakt het mogelijk. 

Een gezonde lach begint met gezond tandvlees

De ernstige vorm van tandvleesziekte begint meestal op een latere leeftijd. Dat heeft alles te maken met de ophoping van bacterieplaque en tandsteen op het gebit. Op een gegeven moment (meestal rond de 40e) is het voor het tandvlees niet meer mogelijk om een goede afsluiting te realiseren aan een oppervlak dat bedekt is door bacterieplaque. Dat het tandvlees aan het lekken is, wordt evident en meetbaar door het ontstaan van een ruimte tussen tandvlees en tand die dieper is dan 3 mm. Deze ruimte noemen we de pocket.

gallery/voorini
gallery/naini

Om de pocket weer dicht te krijgen en zodoende de functie van het tandvlees te herstellen is meestal een combinatie van 2 maatregelen nodig:

  1. het verwijderen van de bacterieplaque en van de tandsteen die tussen tandvlees en tand zitten met behulp van professionele gebitsreiniging.

  2. het strak maken van het tandvlees dankzij dagelijks, intensief masseren met behulp van ragers.

Dan gaat het tandvlees zich opnieuw hechten aan de tand(-wortel) die inmiddels glad en schoon  is gemaakt door de zorgprofessional.

gallery/rager-stoker

Het verwijderen van tandsteen wordt met een ultrasoonapparaat gedaan dat op een trillende naald lijkt.

Daarmee kan de behandelaar zonder schade tussen tandvlees en tand komen. Dit dunne instrument reinigt echter millimeter door millimeter.

Het grondig reinigen van het gebit is daarom erg tijdrovend, en meestal niet af te ronden in 1 behandeling. Het gebruik van lokale anesthesie leidt daarom tot een meer aangename behandeling en een beter behandelresultaat.

gallery/gebitsreiniging
  • Wat is het doel van de behandeling
  • wat is het risico als het doel niet is gehaald?

© 2020 healthygums.nl