gallery/smile_logo2

Healthy Gums

gallery/02

Mondzorg

Multidisciplinaire samenwerking

U kunt mij vinden voor consult en behandeling in de volgende praktijken:

Kwaliteit lever je samen met je collega's: het samenwerken met tandartsen, mondhygiënisten en gedifferentieerde tandartsen maakt het mogelijk. 

Een gezonde lach begint met gezond tandvlees

gallery/komvormig defect

Bij deze kies is botverlies door parodontitis te zien zowel in een verticale richting met een komvormig defect als gevolg, als in een horizontale richting wat resulteert in het ontstaan van  een tunnel tussen de 2 wortels (diepe furcatie).

gallery/regeneratie

Het botdefect en de wortelsplitsing worden opgevuld met botkorrels en de genezing booster-gel, op een manier die de oorspronkelijke vorm van de kaak probeert te herstellen.

  • Erg belangrijk hierna om het tandvlees terug te plaatsen waar de sneetjes zijn gemaakt, en zodanig te hechten dat de botopbouw goed beschermd wordt.
  • Na 1 tot 2 weken worden de hechtingen verwijderd. 
  • De nabezwaren zijn meestal minimaal, juist omdat alles terug wordt geplaatst. De meeste patiënten hebben geen behoefte aan pijnstilling na een dergelijke behandeling.
  • Hierna wordt de wond 1 jaar de tijd gegund om zich te herstellen .
gallery/2jaar
gallery/solo voor en na

De röntgenfoto 2 jaar na de regeneratie laat herstel zien van het botdefect, en dat de wortelsplitsing weer vol is met bot! Een kies met een gesloten wortelsplisting gaat 2 keer zo lang mee als een kies met een tunnel tussen zijn wortels. In dit geval heeft de behandeling een groot verschil gemaakt voor de levensduur van deze kies

Op onze website vindt u informatie over het gezond houden van het tandvlees, en het herstellen van de afwijkingen hiervan.

Adviezen